Jablečná povidla vyrobená na Jižní MoravěNa 100 g povidel bylo použito celkem 330 g jablek.Zpracováno přímo na sadu hned po sklizni. Jablka patří mezi jednu z nejzdravějších...
Jablečná povidla vyrobená na Jižní MoravěNa 100 g povidel bylo použito celkem 330 g jablek.Zpracováno přímo na sadu hned po sklizni. Jablka patří mezi jednu z nejzdravějších...
Jablečná povidla vyrobená na Jižní MoravěNa 100 g povidel bylo použito celkem 330 g jablek.Zpracováno přímo na sadu hned po sklizni. Jablka patří mezi jednu z nejzdravějších plodin díky vysokému obsahu vitamínů, vlákniny a živin s nižším množstvím kalorií. Jablka snižují krevní tlak a hladinu cholesterolu, čistí střeva a posilují imunitu.A jedním ze způsobů jak využít výhod jablka a jeho zpracování je výroba jablečných povidel.Povidla jsou vařena tradiční metodou bez přidaného cukru. Výroba povidel probíhá pouze z vyzrálých jablek s vysokým obsahem cukru. Výrobní proces trvá 24 až 28 hodin.Tepelným zpracováním jablka neztrácí svoji výraznou chuť a přirozené vlastnosti. Povidla neobsahují barviva, cukr, konzervanty ani zahušťovadla.A jak se dají použít?Povidla jsou tradiční náplní taštiček či domácích buchet. Tradičně se využívají při výrobě koláčů například v Riegrově koláči. Můžeme přidávat do jogurtů či kaší zejména dětem. Nemusíme pak doslazovat cukrem či jiným sladidlem. Výživové údaje:uvedeno na 100gEnergie 955kJ / 240 kcalTuky 0,5 g Sacharidy 55 g - z toho cukry 0 gBílkoviny 1,0 gSůl 0,1g Skladování: sucho, teplota do 20 stupňů Celsia. Po otevření doporučeno skladovat v lednici. Po otevření spotřebujte do 14 dní.Minimální trvanlivost: 09/2024Objem 200g Recept na Riegrův koláč na menší plechZáklad:14 dkg mouky výběrové10 dkg másla3,5 dkg cukru3 žloutkyZdobení:jablečná povidlalžíce rumusníh ze 3 bílků10 kg cukru3 hrsti vlašských ořechů Postup: vypracujeme těsto, dáme na plech asi 1 cm vysoko a necháme péci (středně vyhřátá trouba cca 170 stupňů).Upečené pokryjeme jablečnými povidly a pokapeme rumem. Nahoru dáme sníh ze 3 bílků, do kterého jsme přimíchali 10 dkg cukru moučka. Potom posypeme nahrubo nakrájenými vlašskými ořechy a zapečeme do růžova.Krájíme na řezy.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.